همانطور که میدانید آلودگی پلاستیک در سراسر جهان افزایش یافته و روشهای زیادی برای رفع این مشکل پیشنهاد شده است، اما به نظر میرسد روشهای کشورهای آسیایی در این زمینه موفقیتآمیز نیستند.
به همین دلیل، محققان سنگاپور روشی ارائه کردند که میتواند پلاستیک را به "اسید فرمیک" تبدیل کند و در نیروگاهها برای تولید برق با استفاده از کاتالیزوری که به محیط زیست آسیب نمیرساند و هزینه زیادی نیز ندارد، مورد استفاده قرار گیرد.
محققان دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور در آزمایشگاه، پلاستیک را با مواد شیمیایی مخلوط کرده و محلول خود را تشکیل دادند تا تبدیل آن با استفاده از خورشید مصنوعی مورد ارزیابی قرار گیرد.
نتایج نشان داد، این پلاستیک در 6 روز شکسته میشود و دانشمندان امیدوارند که این روند در آینده تحت نور واقعی خورشید انجام شود.
سو هان سن که سرپرست این پروژه تحقیقاتی دو ساله است، گفت: "ما قادر هستیم حتی پلاستیکهایی که اقیانوسها را آلوده میکنند، به مواد شیمیایی مفید تبدیل کنیم و امیدواریم که این مورد به یک فرآیند کاملا تجدید پذیر و خنثی از کربن تبدیل شود."
روشهای دیگر بازیافت پلاستیک با استفاده از سوخت های فسیلی امکانپذیر است و باعث ایجاد گازهای گلخانهای مضر میشوند.
سو، اظهار کرد: تاکنون با این روش میزان کمی از پلاستیک به اسید فرمیک تبدیل شده و تکرار این روند در مقیاس بزرگتر چالشهایی دارد.
وی در ادامه افزود: برای توسعه این روش به نیروی انسانی و بودجه بیشتری نیاز است و تاکنون دانشمندان آن را فقط با تکههای پلاستیک خالص و نه ضایعات پلاستیکی مورد آزمایش قرار دادند.
برای این مطلب تاکنون نظری ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید